Romanen Spår

140730:
   Det är faktiskt sant, att jag åter har gett denna roman en ny chans. Mest har det handlat om att karaktärerna och hela frågeställningen fortsatte att vara aktuell och levande varför jag länge funderade på att ta bort sådant jag inte gillade och nyskriva det som då skulle saknas.
   Och här är vi nu, på en skrivarresa för en åtta år gammal roman vars syfte en gång var att göra en numerisk version av Borta Bra.

090326:
   Väntar på förlag nummer sju, men slipar redan på en tanke om att göra ett snyggt tryck framemot sensommaren.

090104:
   En massa intressanta - medan andra är nonsensartade - refuseringar senare väntar vi nu på förlag nummer sex.
   Snart ett år sedan jag skickade den till förste lektören. Och med denna roman drar jag upp tempot och försöker få lite fart på det här med att få iväg romanerna någonstans.
   Tror jag, i alla fall.

080803:
   Alla lektörer har läst färdigt men jag har ännu inte mutat den siste med tillräckligt många öl för att få hans utlåtande. Nå, det handlar om geografiska problem men endera dagen träffas vi på en indisk restaurang någonstans på södermalm i Stockholm.

080530:
   Sex lektörer sammanlagt. Väntar på två, men har förstått att romanen går att antingen störas av, eller bara läsa.

080225:
   Fyra läsare/lektörer jobbar med romanen på olika sätt.

080205:
   Skickat till Lektör Håkan.

080204:
   Nu är det verkligen bara en fråga om timmar kvar.

080109:
   Lättarbetat trådsamlande som förvånar med att vara mer inrikat än jag trodde när jag skrev manuset. Med en viss koncentration är Spår färdig för lektörsvända vilken dag som helst.

071129:
   225 sidor är otåliga och tycker det får räcka nu. Hade det varit färre hade jag enkelt kunnat fortsätta, men faktum är att de figurer som återstår redan tackat för sig. Var och en på sitt sätt. Och jag fick hjälp från en annan roman att förklara vad egentligen innebär, så nästa roman kommer sannolikt handla om av.
   Vi får se. Men först en genomläsning av vad jag skrivit, som fyller två år den 14 februari 2008.

071031:
   Jag hurrar även när sidan 200 passerades för en stund sedan. Jag är inte säker, men tror inte att det någonsin tidigare inträffat. Att jag passerat sida 200 alltså.

Intressant är att romanen fortsätter vilja... fortsätta. Dagens ganska tunna kapitel, visade sig vilja förklara större delen av romanen. Jo, så småningom ska jag dra växlar på den vinkeln också.

070619:
   Nej, det är inget fel på Spår. Den semestrar bara, i sällskap av sina 152 sidor som skrevs till första veckan av mars. Planen är att fortsätta, när det finns plats i författarens hjärna.

061214:
   Enligt traditionen får jag hurra när en ny roman har passerat sida 100.
   Hurra hurra!