(ny adress - (igen) - 2014-08-23)

Köp en Gunnel!
Bytte en Godnatt Gunnel häromdagen mot en Quarter Pound Cheese, så visst har romanen ett påtagligt marknadsvärde, helt utifrån forna tiders brödskrivande. Nåväl, jag citerar kapitel etts inledande rader:

Hon var för tung. Han hade aldrig kunnat föreställa sig att en kropp skulle vara så tung när den inte hjälpte till själv. Tanken var lite motbjudande men han var tvungen att släpa henne nerför trappan. Det fanns inte så mycket att välja på, någon kunde komma och det skulle vara olyckligt. Hade han kommit så här långt var det bara att fortsätta.


Jag lovar, jag lovar; här ska det publiceras delar av Godnatt, Gunnel och vad media tyckte om den. Jag är lite för lat bara, men ska korrigera detta vad det lider.

Tills vidare; ett utlåtande:

Date: Thu, 16 Oct 1997 19:25:40 +0200 (MET DST)
From: Mattias Bergsten

Nu har även jag lånat hem och läst GG. Håller inte med beskrivningen på baksidan av boken ("Godnatt, Gunnel är en kuslig, förtätad roman om två bröder som är varandras motsatser. Rickard, som arbetat sig upp från ingenting, driver framgångsrikt en lyxbordell och ser med förakt på den välanpassade Howard, vars händelsefattiga, inrutade liv som banktjänsteman han inte har mycket till övers för. Men vad Howard, som alltid känt sig förtryckt av sin äldre bror, har för planer för hans vidkommande anar han föga...") alls, faktiskt, men det brukar jag inte göra, ty de brukar mest vara skrivna av folk som normalt sitter och löser korsord på arbetstid (jag, fördomar?).

Det är nog bara ett ord som kan beskriva den, och det är "avancerad". Mycket händer samtidigt, och det hänger ihop. Jag är alltid lika imponerad av folk som lyckas få en historia/bok att hänga ihop, att få allt att passa samman. Själv lyckas jag nästan aldrig om jag försöker skriva sådant.

Psykologi intresserar mig, och därför har jag försökt fundera lite över både de fiktiva personerna i boken och författaren.. och kommer fram till att den enda jag skulle vilja träffa i verkliga livet är författaren. Boken är otäck på sina ställen, naken, utlämnande, ger ett intryck av smutsighet. Samtidigt innehåller den känsla, värme, glädje.. positivt och negativt i en enda stor välskakad milkshake som sedan hällts ut över bokbladen.

Fängslande är den definitivt - inte precis en bok man lägger ifrån sig och tycker att man lika gärna kan läsa senare.

Nej, den här boken gillade jag. Sju-och-tre-fjärdedelar av tio, skulle jag säga.

---Beställ ditt eget ex för 50kr ink frakt genom att skicka dessa pengar, förslagsvis i sedelform, i ett kuvert med ditt namn och adress till:

Torbjörn Skog
Svarttorp Berget 208
64010 Högsjö

Beundrarpost går att skicka till samma adress.


Resten av alla historier finns på en annan sida.
Skulle du inte hitta några länkar här i en frame under denna text, tryck här