Evangelium

En massa funderande om hur man får till en historia som inte är den lättaste att förhålla sig till.

080925

Evangelium är publicerad på Ochsåvidare Förlag och går att köpa från www.ochsavidare.se

080326

Efter en psedonym-utflykt noterade jag att jag bytt namn på fel personer och sågar helt sonika av den grenen. Men tro inte att romanen är helt uträknad ännu.

080109

Fick ny fart på arbetet med romanen under det år som passerat, och gjorde två större omarbetningar. Och refuseringarna fortsätter att ta över fyra månader vardera, vilket är top-of-the-pops under de 24 år jag hållt på med att bli refuserad. Men skam den som ger sig.

061214

Gissar att romanen är alldeles för gränslandande, trots mänger av goda refuseringar. Om jag orkar kommer jag att skriva av några här. Ska fundera på fortsättningen med detta arbete.

050812

Färdig med version 21 (för några dagar sedan). Ska nu skriva ut och skicka in.

050627

De lektörer som orkat läsa romanen har sagt sitt, egentligen redan för en månad sedan, men jag har varit upptagen av det motsatta; att lektörsläsa ett annat manus. Nåja, nu är jag här, i romanen igen. En del jobb att göra.

050123

Och jag tog en Stora Genomläsning Nummer två, vilket gav utdelning. Nu saknas mellanrubriker. Sedan lektörsvända.

041122

Den korta pausen är i proportion med romanen. Egentligen skulle jag lätt kunnat skjuta upp den i ett halvår till, men den ligger i vägen för den roman som följer efter det jag nu håller på att skriva, efter Evangelium.
   Så är det att bli allt äldre: Mer som ska skrivas och större möjligheter att göra det.

Just nu sysslar jag med den stora genomläsningen som ska ge perspektiv på vad som behöver göras med romanen. Sedan följer mina lektörer och denna gång även en kombinerad faktagranskare. Således ytterligare ett halvår innan första förlaget kan tänkas titta på det.
   Inskick runt nästa sommar. Möjliga besked till hösten, och med en strategisk planering bör en förmodad utgivning kunna gå av stapeln tidigast i vårfloden 2006.
   Ruggigt.

040609

Häromdagen blev den liksom bara färdig och jag blev snopen. Hade föreställt mig ett tag till och var förberedd på det. Hade därtill en massa tid och utrymme, så det fanns ingen anledning att bli färdig redan.
   Men det är mycket lätt att argumentera för varför den är klar, så jag accepterar att jag nu ska börja se omvärlden i ögonen igen. Således började jag med min far, och han är naturligtvis inte den enklaste att möta när man just konstaterat att det är dags att ta in omvärlden igen (sedan några år tillbaka har jag inget särskilt intresse för omgivningen när jag skriver).

En kort paus, sedan rensning.

040522

Tänk så tiden går.
   Det dröjde innan jag fortsatte på romanen. Den andra maj satte jag åter igång och har hittills kommit sextio sidor på väg. För närvarande vet jag inte hur mycket det blir men den är inte på långa vägar färdigskriven ännu.
   Nytt preliminärdatum må bli efter midsommar.

031129

I onsdags var jag synnerligen glad över att jag lyckats nå gränsen hundra sidor skrivna, och därtill på ett sätt som berikade fortsättningen.

Så; nu behöver jag inte skriva något mer om den här romanen. Nu finns det något att läsa om den text som jag pratat så mycket om det senaste året, kanske åren.
   Evangelium har inte ens en spikad titel ännu, även om just Evangelium verkar vara vad det blir.

Men visst kan det vara intressant att fundera kring vad det är jag skriver på just nu.
   Jag trodde att jag skulle börja på denna roman i januari år 2000 på Mallorca. Den hade börjat visa sig i min återkommande planering och det mesta pekade på en variant av vad det sedan håller på att bli.
   Efter Mallorca 2000 vet de som är pålästa i ämnet att jag valde en annan väg just då, men romanen lät sig inte hindras.
   2002 på Teneriffa trodde jag att just denna roman skulle komma igång, men det blev något annat, något profetiskt. Håll tummarna för den; min syster tycker mycket om Efter Vatten och den ska naturligtvis ta en sväng via de stora förläggarnas lektörer.

Dock; jag befann mig sittande på en strandbar i Alcudia på Mallorca i höstas (just samma ö, igen!) och konstaterade att efter alla dessa år var det dags att dra igång ett av de knepigaste arbeten jag någonsin föreställt mig.

Det finns en preliminär plan för romanen och den säger "april 2004" ungefär. Vi får se hur lång tid det tar.