Efter Vatten

061125
   Efter Vatten är tryckt på Ochsåvidare Förlag och sprids nu för vinden, dvs till ett gäng tidningskultursidor. Den första recensionen (av BTJ) upplevdes positiv av alla utom jag.
   Detta datum blev släppdagen.

060125
   Förhoppningsvis anser jag att version 2.5 av Efter Vatten nu är färdig. Den har fått ett nytt slut och blivit av med lite övervikt. En fortfarande ganska få-sidig historia.
   Avvaktar ett gäng lektörers kommentarer.

050815
   För några månader sedan insåg jag att Efter Vatten inte tycks bli publicerad. Fick dock en positiv refusering som gjorde mig glad. Ska leta fram den och visa så fint man kan refusera någons hjärteblod. Återkommer.

050123
   Refuserad hur många gånger nu? Fem? Sex? Det som är trist är att det går en massa tid. Å andra sidan har jag lärt mig att man ska jobba med flera saker på en gång, annars drabbas man av ett lätt vansinne.

040810
   Refuserad av det ena förlaget. Väntar med en låtsat nonchalerad nervositet på det andra, som jag faktiskt tror skulle kunna skriva någon intressant till mig.
   Betänk också att det förlag som ger ut den svårlästa Efter Vatten kommer att få första tjing på nästa lättsålda roman.
   Klart jag redan börjat leta omslag till mitt eget förlags tryck av den.

040607
   Skickad till två andra förlag, varav ett som kan bli intressant.
   Jag måste nog erkänna att refuseringskarusellen känns lite som redan upplevd och därigenom överflödig. Jag litar på mina lektörer, och när skälet att inte ge ut mig är för att jag inte är tillräckligt kommersiellt intressant, vet jag inte längre hur jag ska reagera. Det kostar också att bli avvisad.

040525
   Kontaktar nya förlag, nu när jag hämtat mig.

040524
   Refuserad av det första förlaget.

040401
   Romanen hårt tuktad och skickades in till ett Stort Förlag i eftermiddags.

030831
   Efterbearbetningarna är i full gång. Min förhoppning är att hinna få den läsbar innan, säg oktober.
   Påminn mig om att jag ska samla alla Tekniska RomanAlstrare någonstans, där min Gromina får vara först ut, även om en Facit var före den. Jag kanske skriver om alla mina fingrar, mitt högra pekfinger, min del-av-en-tandborste, mina matematiska formler, min längtan efter att begripa vad det är jag egentligen skriver. Och för vem.

Efter bearbetningen går den ut på lektörsläsning. Den kan ta tid.

030622
   Punto. Den ska vara färdig att börja efterbearbetas. Sådant kan ta en massa tid eller gå hur fort som helst. Men jag har skrivit färdigt en roman - igen! Det blev 5,5 kapitel, dvs 276 kb. En ganska tunn historia således. Men ämnet är än tunnare, så jag lät den avsluta sig när den ville det. Dagen innan midsommarafton förresten.

030418
   Det är så fånigt; skrivaren ville inte vara med. Men resan är betald och jag är nästan säker på att denna roman ska fortsättas på en Mac (efter Compaq och Chicony). En vecka kvar innan avfärd. Men va sjutton; romanen startades för snart ett halvår sedan.

030406
   För en gångs skull är detta skrivet i ordning. Bara nyhetsredogörelser ska vara med det nyaste först. Men vad det gäller romanen finns ingenting nytt eller senare. Det är bara ett förlopp som för närvarande pågår och kommer så att göra till förloppet ersätts av nästa roman. Men så långt har vi ännu inte kommit.

Tanken så långt är att det har passerat en del verklighet mellan romanstarten i höstas till nu. Det är dags att fortsätta.
   Av någon anledning behövde jag ta en paus och bygga en grund för det framtida skrivandet.

Alldeles snart på gång igen. Alltså.

021215
   Jag författar.

För snart tre år sedan åkte jag till Mallorca. Sex dagar senare åkte jag hem.
   I oktober befann jag mig tre veckor på Teneriffa och romanen kom igång. Den ska snart vara färdig. Det mesta som störde den har avslutat sig själv. Bara jag och min familj kvar. Och dryga tre kapitel roman.