Samtal Med Joseph

140709:
   Under den tid jag ägnade mig åt att förbereda ett boktryck av romanen, återfick den sitt ursprungliga namn. Sedan fastnade jag på baksidestexten, vilket drog en massa tid. Och så var det det döda djuret till omslagsbilden som en frukost ersattes av sprickor i cementen (hurra!).
   Och boken hade fått sitt ansikte.
   Om några veckor ska en låda böcker levereras och då ska resten av författandet hanteras igen - därtill är det ett nytt sorts förlag som ger ut denna bok: det publika Berget.info.

131002:
   I juli hyrde jag ett litet hus utanför Vimmerby och lade min själ i romanen under två veckor. Och kanske just därför var omgivningen mer tydlig än någonsin - well; endera dagen ska jag fundera om just trakten var ett så tydligt tecken från Gud att jag redan nu vet vad min nästa roman ska handla om.
   Hemkommen med en mycket genomarbetad roman ansåg jag mig var färdig.
   Just det: jag gillade inte titeln (det har jag aldrig gjort) så jag döpte om den till ett lite mer besvärligt namn. Nåja.

130120:
   225 sidor och råmanus färdigt för denna gång. Nu paus något vecka, sedan genomarbetande av kapitel tre. Därefter genomarbetande av alla tre kapitel.

130114:
   Fyrtiosju nya sidor hittills på kapitel tre. Planen är mellan 50 och 75 så imorgon når jag åtminstone ett av mina delmål.

121231:
   Ungefär tre år sedan den här romanen började. Jag skrev den faktiskt färdig i höstas men refuserade den sista tredjedelen.
   Well; det är aldrig för sent när man är ute i god tid.

120701:
   Jag lovar att nästa roman ska skrivas fortare. Denna har inte ens en annan text mellan starten för 2,5 år sedan och nu.
   Gnällig? Ja ja, men nu är det mest balanseringar av den färdigskrivna texten jag sysslar med. Ge mig någon vecka till så får vi se vad jag tycker.

120109:
   Äntligen inmålad i ett hörn har jag tänkt att romanen nu ska skrivas färdigt.

111121:
   Och ett försök att starta projektet igen.

110927:
   Jag skulle kunna skriva om allt det som gjort att denna roman skjuts framför mig hela tiden, men jag vet inte om det är så viktigt. Ens för mig själv.

110111:
   Och igen.

100116:
   Just den dagen startade skrivandet med en ganska tveksam början. I början av februari har jag 50 sidor skrivna och en ganska arbetsam ilska i kroppen.
   Vi får se vari ilskan har sin grund. Men historien är vacker och stillsam.